Udland

Libyen benægter brud på våbenhvile

I modstrid med oplysninger fra al-Jaze-era's korrespondenter i Benghazi benæg-ter Libyens regering alle beskyldning-er om at have brudt fredagens erklære-de våben-hvile.

- Vi har ikke haft nogle bombardementer overhovedet siden våbenhvilen trådte i kraft, sagde vice-udenrigs-minister Khaled Kaim til journalister, da han blev spurgt om regeringens fort-satte operationer i og omkring Misrata.

Kaim siger endvidere, at tilstedeværelsen af regeringsstyrker omkring oprørernes højborg, Benghazi i det østlige Libyen, ikke er i strid med våbenhvilen.

Ingen militæroperationer

Hæren har ingen planer om at angribe byen, forsikrer han.

- Våbenhvilen betyder ingen militæroperationer, hverken store eller små, siger viceudenrigsministeren.

Han gentog sit tilbud om, at observatører fra Kina, Malta og Tyrkiet kan komme til Libyen på en factfindingmission for med egne øjne at se, hvad der foregår.

Modstridende oplysninger

Tv-stationen al-Jazeera meldte tidligere på aftenen om kampe omkring 50 kilometer uden for Benghazi.

Samtidig oplyser en korrespondent for nyhedsbureauet AFP, at der lidt senere kunne høres en kraftig eksplosion og lyden af antiluftskyts fra Benghazi, men det kunne ikke umiddelbart fastslås, hvad eksplosionen skyldtes.

Situationen i byen er spændt og afventende. Oprørernes militærkommando har via radio beordret sine styrker til at være klar til at forsvare byen ved indfaldsvejene mod vest, rapporterer AFP.

Dansk debat

Folketinget arbejder i øjeblikket på at nå til enighed om beslutning vedrørende Danmarks engagement over Libyen.

Andenbehandlingen af regeringens beslutningsforslag om en militærindsats i Libyen blev dog udskudt til klokken 23, hvorefter Folketinget i enighed sagde ja.