Udland

VIDEO: Her holder piraterne til

Skæbnen for de ni danskere, der lige nu er i somaliske piraters varetægt, er uvis. Syv danskere, herunder tre teenagere, blev i sidste uge taget som gidsler, da de sejlede i der båd i Det Indiske Ocean. To danske søfolk er ligeledes gidsler hos piraterne. De blev i januar offer for piraterne, da deres skib 'Leopard' blev kapret.

Ifølge flere medier menes de syv af danskerne, en familie fra Kalundborg, at befinde sig i fiskerbyen Bender Bayla. Den ligger øst for piraternes hovedby Galkayo, som TV 2|NYHEDERNEs korrespondent Rasmus Tantholdt besøgte i januar.

Netop i Galkayo menes de to danske søfolk at sidde fanget sammen med fire af deres filippinske kollegaer.

Tv-kameraer er ikke populære i de dele af byen, hvor piraterne bor, og myndighederne havde pålagt TV 2-holdet, at de skulle tage rundt med bevæbnede vagter.

Trods de mange kamerasky folk lykkedes det at få et interview en mand fra Mageerteen-klanen, der hævdede selv at være pirat.

Det er ikke hans klan der har kidnappet danskerne, men han kender godt den klan der står bag kidnapningen af de to danske søfolk:

"De har ingen respekt for noget. De er mere frygtløse end os, og de er sværere at forhandle med," siger han.

Det er den samme klan som holdt et ældre britisk par som gidsler, fortæller piraten. Det britiske ægtepar blev bortført på deres yacht ved Seychellerne og sad i mere end år som gidsler, inden de i november sidste år blev sluppet fri.