Udland

Kaos ved grænsen mellem Libyen og Tunesien

Hundredetusindvis af flygtninge strømmer lige nu over grænsen fra Libyen til Tunesien. Det rapporter TV 2|NYHEDERNEs korrespondent Rasmus Tantholdt der befinder sig i grænsebyen Ra's Ajdir sammen med fotografen Anders Bak.

Situationen er så spændt at det ikke kan lade sig gøre af optage med et almindeligt videokamera. Optagelserne i indslaget er derfor taget i skjul med et lille lommekamera.

"Det virker som om de libyske grænsemyndigheder fuldstændig har mistet kontrollen over situationen. Folk kommer ind i Tunesien uden at vise pas. Spørgsmålet er, hvor længe de libyske grænsevagter kan holde til det her pres, og hvornår de forsvinder fra deres poster," fortæller Rasmus Tantholdt.

Oprøret begyndte i det østlige Libyen, hvor oppositionen nu har kontrollen med flere byer. Men nu er oprøret rykket tæt på grænsen i det vestlige Libyen, fortæller Rasmus Tantholdt.

Rasmaus Tantholdt har talt med tre libyere der i dag har været inde i Libyen. "De fortæller, at en by kun 60 kilometer fra grænsen nu er faldet i demonstranternes hænder. Her har det libyske militær besluttet sig at tilslutte sig folkemængden."