Udland

Saif Gaddafi: Al-Qaeda bag uroligheder

Spørger man Libyens diktators søn Saif Gaddafi, så er der ingen tvivl om, hvem der står bag de demonstrationer, der præger Libyen.

"Bare går på internettet, så vil man finde den officielle udtalelse fra al-Qaeda, som støtter disse terrorister," siger han på et pressemøde for særligt inviterede pressefolk på et af hovedstadens fine hoteller.

Udtalelsen kommer efter flere dages oprør i Libyen - et oprør mod Gaddafi, og som er opstået som følge af den opstand der både har væltet Egyptens og Tunesiens diktatorer. Og så kommer det kort tid efter Gaddafi selv talte til sine tilhængere på en central plads i Libyens hovedstad. Og her konstaterede han, at Libyens våbenlagre vil blive åbnet, hvis oprøret fortsætter.

Ifølge en FN-ambassadør er tusinder af personer blevet dræbt af Gaddafis tilhængere, for på den måde at slå opstanden ned.