Udland

Obama: Gaddafi må gå af nu

Tiden er inde til, at Libyens leder, Muammar Gaddafi, træder tilbage. Det sagde USAs præsident, Barack Obama, lørdag i en telefonsamtale med Tysklands kansler, Angela Merkel. Det er den mest direkte udmelding, der er kommet fra Obama.

"Præsidenten sagde, at når en leders eneste måde at blive ved magten er at anvende omfattende vold mod sit eget folk, har han mistet legitimiteten til at lede og må gøre, hvad der er rigtigt for hans land ved at træde tilbage nu," lød det i en udtalelse fra Det Hvide Hus.

Obama og Merkel "drøftede passende og effektive måder, det internationale samfund kan reagere på", lyder det.

Begge slår endnu en gang fast, at de bakker op om den libyske befolknings krav om grundlæggende rettigheder og påpeger, at Gaddafis regime "skal holdes ansvarligt", meddeler Det Hvide Hus.