Gaddafi-folk jager pressens kilder

Libyere siger, at det kan føre til anholdelse og i værste fald koste dem livet, hvis de taler med udenlandske medier.

Gaddafi-styret er angiveligt desperate efter at hindre, at der slipper oplysninger ud af Libyen om dets drabelige overgreb mod befolkning.

Der er ingen præcise oplysninger om hvor mange mennesker, der er blevet dræbt i kampe mellem Muammar Gaddafis sikkerhedsstyrker og oppositionens oprørsgrupper, men flere europæiske ledere har talt om flere tusinde ofre.

Telefoner bliver aflyttet

En unavngiven person i Libyen, der har hjulpet med at videregive øjenvidneberetninger til udenlandske medier, siger, at det bliver stadigt sværere og mere farligt at hjælpe journalister.

- Situationen er nu sådan, at telefoner bliver aflyttet, og regimet har personer, der har talt med pressen, som direkte mål, siger kilden.

- En af vores kontakter er blevet dræbt og en anden gemmer sig i øjeblikket, da hans liv er ekstrem fare, siger den unavngivne kilde.

Siden den folkelige opstand mod Muammar Gaddafi begyndte, er udenlandske journalister blevet nægtet indrejse i Libyen og lokale journalister er blevet forment adgang til urolige områder.

Blokerer sim-kort

Mange af de beretninger og billeder, der har nået den udenlandske presse, stammer fra emails, telefonsamtaler og Skype-opkald.

De seneste dage har den nationale libyske telekommunikationsmyndighed blokeret sim-kort, der foretager og modtager udenlandske opkald.

Det er lykkes forskellige udenlandske journalister at komme ind i Libyen i de dele af landet, der nu er ude af Gaddafi-styrets kontrol.