Udland

Flygtningene vælter ud af Libyen

Egyptere, algiere, tunesere og ikke mindst Libyens egne indbyggere strømmer mod grænseovergangene i flugten ud af Libyen.

"Den er voldsom stor. Tusind og atter tusindvis af mennesker kommer over grænsen," siger TV 2 Nyhedernes korrespondent Rasmus Tantholdt om menneskemængden, der har retning mod Tunesien.

Rasmus Tantholdt står ved grænsen mellem Libyen og Tunesien, og her får han de seneste beretninger om situationen inde i Libyen.

Skudsalver og kampfly

"De fortæller de mest hårrejsende historier. Mange af dem, der kommer fra Tripoli, har ikke turde gå ud på gaden, så det er måske begrænset, hvad de har set, men de har hørt skudsalverne, og de har hørt kampflyene i luften. Det er voldsomme historier, som folk flygter fra og ikke har lyst til at være en del af mere," siger han.

Blandt de voldsomme historier lyder der også meldinger om Gaddafis reelle magt i hovedstaden Tripoli.

"Der er ingen tvivl om, at han er enormt presset i øjeblikket. Det seneste vi har hørt er, at oprørerne kontrollerer dele af hovedstaden Tripoli," siger Rasmus Tantholdt.

Kun én side af historien

Men mange af dem, som strømmer over grænseovergangene, er ikke de mest objektive kilder.

"Når vi taler med de mennekser, der kommer ud her, så er det allesammen nogle, der er i opposition til Gaddafi, og de fortæller, at han står meget svagt, men der er også andre, der fortæller andre historier," siger Rasmus Tantholdt.

Der er ingen oplysninnger om, hvor mange flygtninge, der indtil videre er kommet ud af Libyen.