Steffen Jensen: Borgerkrig i Libyen

Efter flere dages blodige kampe i Libyen mellem de Gaddafi-tro soldater og oprørere, kan man, ifølge TV 2's korrespondent Steffen Jensen, godt betegne situationen i Libyen som en borgerkrig.

I flere byer i det østlige Libyen, blandt andet i Tobruk, hvor Steffen Jensen befinder sig, har oppositionen taget kontrollen for mindre end et døgn siden, efter flere dages voldsomme kampe mod Gaddafis styrker.

I en anden østlibysk by, Benghazi, var der også voldsomme kampe for fire dage siden. Ifølge Hisham Mustafa Abou Dabous fra Al Gala Hospitaler blev flere end 300 dræbt i Benghazi og der er over 3.000 sårede.

I dag kom der så også meldinger om oprør og kampe i det vestlige Libyen.

"Det er simpelthen forskellige grupper inden for det libyske samfund der kæmper mod hinanden. Man taler meget om lejesoldater, men de udgør formentlig kun en meget lille del af de tropper der er loyale over for Gaddafi. Måske ikke mere end 5 - 6.000. Men man mener at der stadig er omkring 10 - 12.000 Gaddafi-loyale tropper som tilhører eliteenheder, der har så meget blod på deres samvittighed i gennem årene at det ikke er muligt for dem at slutte sig til oprørene. De er simpelthen for tæt sammenkædet med Gaddafi. Så de er nødt til at kæmpe sammen med Gaddafi indtil sidste mand," fortæller Steffen Jensen fra Libyen