Udland

"Gaddafi ender med at gøre som Hitler"

Ifølge den libyske justitsminister, Mustafa Afdel-Jalil kommer uroen i Libyen til at ende med, at den libyske leder, Muammar Gaddafi, tager livet af sig selv:

"Gaddafis dage er talte. Han kommer til at gøre som Hitler gjorde: Han kommer til at tage livet af sig selv," siger han i et interview med den svenske avis Expressen.

Gaddafi gav ordre til Lockerbie-bombe

Mustafa Afdel-Jalil er hoppet af som følge af urolighederne i Libyen, og i interviewet fortæller han også, at det var Gaddafi, der gav ordren til at sprænge et Pan-am-fly i luften over den skotske by Lockerbie i 1988:

"Jeg har informationer, som med 100 procents sikkerhed viser, at Gaddafi stod bag tragedien i Lockerbie. Det er ikke noget, jeg tror - det er noget, jeg ved, og jeg er 100 procent sikker. Han gav ordrer til efterretningsofficeren og bombemanden om at udføre Lockerbie-bombningen," siger Mustafa Afdel-Jalil.

270 mennesker blev dræbt, da passagerflyet blev sprængt og styrtede ned.

"Al-Megrahi sidder med nøglen"

Libyeren Abdelbaset Ali Mohmed al-Megrahi er blevet dømt for at sprænge flyet i luften.

Han blev i 2009 benådet at humanitære årsager, fordi han angiveligt var dødssyg af prostatakræft.

Ifølge Mustafa Afdel-Jalil gjorde Gaddafi alt for at få al-Megrahi hjem til Libyen

"Al-Megrahi er en af de få personer som har nøglen til gåden. Svaret på gåden er, at Gaddafi gav ordren," men mere vil den tidligere justitsminister ikke sige om bombningen.