Udland

Al-qaeda vil vælte Gaddafi

Al-Qaeda i Nordafrika lover at gøre alt hvad, der står i organisationens magt for at hjælpe opstanden mod den libyske leder Muammar Gaddafi. Det skriver gruppen ifølge en meddelelse, der er offentliggjort af overvågningssiden SITE. Al-Qaeda vil støtte demonstranterne, står der i skrivelsen.

"Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe jer med Allahs kraft, fordi jeres kamp er alle muslimers kamp, enhver der elsker Allah og hans budskaber," lyder det i meddelelsen fra gruppen.

"Vi erklærer vores støtte og hjælp til den libyske revolution i dens legitime krav, og vi forsikrer det libyske folk om, at vi er med dem og ikke vil svigte dem," skriver al-Qaeda i den islamiske Maghreb.

Propaganda

SITE nævner i sin oversættelse ikke noget om, hvorvidt terrorgruppen har skabt et islamisk "emirat" i Derna i det østlige Libyen, som den libyske viceudenrigsminister har udtalt.

Borgere i byen siger, at der ikke er noget om rygtet. Det er blot propaganda fra Gaddafi-styret for at skræmme Vesten, lyder forklaringen.

George Wallén, Danmarks konsul i Libyen, har været til en briefing i det libyske udenrigsministerium. Her fik han at vide, at Gaddafi-styret mistænker al-Qaeda for at stå bag oprøret i landet

"Jeg synes, at det er meget interessant. Regeringen beskylder al-Qaeda for at stå bag urolighederne. Det er nok en måde at give dem skylden på, men der er nok også noget sandhed i det," siger han til politiken.dk.

"Jeg vil tro, at det er 50 procent det ene og 50 procent det andet," siger han.