Udland

Libyens justitsminister går af

Libyens justitsminister træder tilbage i protest over nedkæmpelse af demonstranter, skriver avis i Tripoli.

Meddelsen kommer samtidig med, at rasende libyske demonstranter har angrebet Libyens statslige tv-og radiostation og sat regeringsbygninger i brand.

Adskillige byer i Libyen, deriblandt Benghazi og Sirte, er faldet til demonstranter, som er imod Muammar Gaddafis regime," siger en menneskerettighedsgruppe til AFP.

Hæren går sammen med demonstranterne

Flere enheder fra hæren er gået sammen med demonstranterne, hedder det i rapporterne, som siger, at mellem 300 og 400 er blevet dræbte ved opstandens begyndelse.

Skudsalver i hovedstaden

Der er samtidig brudt uroligheder ud i byen Ras Lanuf, som er centrum for et olieraffinaderi og petrokemisk anlæg, skriver avisen Quryna på sin hjemmeside.

Der lyder skudsalver i hovedstaden Tripolis gader, og menneskerettighedsgruppen Human Rights Watch siger, at mindst 233 mennesker er blevet dræbt siden torsdag.

"Libyen står ved en skillevej"

Gaddafis søn, Saif al-Islam Kadhafi, har fremsat nogle vage løfter om reformer, som ikke synes at have gjort indtryk på oppositionen. Muammar Gaddafi selv, der er 68 år og den længst siddende leder i den arabiske verden, har fortsat ikke vist sig offentligt.

"Libyen står ved en skillevej, og hvis vi ikke når til enighed om reformer i dag, så vil floder af blod løbe gennem Libyen," siger den 41-årige søn af landets leder i en lidt rablende tv-tale, der afslører visse tegn på desperation i regimet.

Der var rapporter om plyndringer flere steder. Flere tyrkiske selskaber med projekter til snesevis af milliarder kroner er blevet plyndret, og hundredvis af tyrkere er blevet evakueret.

I Egyptens hovedstad, Kairo, meddeler den libyske ambassadør i Den Arabiske Liga, at han er gået af og støtter demonstranterne.

Demonstrationerne mod Gaddafi brød ud sidste onsdag og er taget mere og mere til i styrke.