Udland

Fire sejlere taget af pirater

Fire amerikanske sejlere i en yacht er blevet taget som gidsler af somaliske pirater ud for Oman.

"S/V Quest blev angrebet af pirater i Det Indiske Ocean, og de fire ameri-kanere om bord holdes som gidsler," siger gruppen Ecoterra i en erklæring.

Ecoterra oplyser, at den 58 fod lange yacht er ejet af Jean og Scot Adam, men at det ikke stod klart, hvorvidt parret selv var om bord på yachten, da angrebet fandt sted. Pirater i Det In-diske Ocean har tjent millioner af dol-lar på at kræve løsesummer for gidsler.

Indledte jordomsejling i 2004

Trods fremskridt i forhold til at få stoppet pirateriet i Adenbugten, så har de udenlandske krigsskibe, der patruljerer området, svært ved at inddæmme pirateriet på grund af det store område, hvori pirateriet finder sted.

Den yacht, der er blevet kapret ud for Oman, indledte sin jordomsejling i 2004.

Yachten var på vej fra Indien til Salah i Oman, da den blev kapret.