Udland

Angriber demonstranter med tåregas

Politi i Bahrain er gået til angreb på demonstranter i hovedstaden Manama, hvor demonstranter er vendt tilbage til en central plads, Perle-plad-sen, efter at hæren er rykket ud.

Politiet tævede demonstranterne og affyrede tåregas for at få kontrol med pladsen, efter at soldater i kampvogne og pansrede mandskabsvogne afsluttede deres tilbagetrækning fra pladsen. Seks mennesker er blevet dræbt under uro i Bahrain i de seneste dage.

I går blev der skudt mod demonstranter på Perle-pladsen.

Afviser opfordring til dialog

Kongen i Bahrain, Hamad bin Isa al-Khalifa, bad i går kronprinsen om at starte en national dialog "med alle involverede parter" for at løse krisen.

Men landets største shiamuslimske oppositionsblok afviser kongens opfordring.

"Vi føler ikke, at der er en seriøs vilje til dialog, for militæret er i gaderne," siger Ibrahim Mattar, medlem af Wefaq-blokken, der trådte ud af parlamentet torsdag.

Må acceptere et konstitutionelt monarki

Mattar siger, at myndighederne er nødt til at "acceptere et konstitutionelt monarki" og trække militæret ud af gaderne igen, før der kan indledes dialog.

"Så kan vi forhandle om en midlertidig regering med nye ansigter, der ikke inkluderer de nuværende indenrigs- og forsvarsministre," siger Mattar.