Udland

Islamister i Tunis vil brænde bordeller

Vrede islamister har forsøgt sig med et angreb på bordelgaden Abdallah Guech i Tunesiens hovedstad, Tunis, og antændt bål i gaden.

Imidlertid var det ikke en aktion, som gadens beboere bifaldt. Beboerne slog sig sammen og holdt islamisterne på afstand, indtil politiet kom til stedet, afspærrede gaden og jog islamisterne væk.

Situationen i Tunesien er fortsat skrøbelig, efter at et folkeligt oprør tvang præsident Zine El Abidine Ben Ali fra magten i januar.

Abdallah Guech-gaden er kendt for at være et af to bordelområder i Tunis. Det frekventeres af såvel udlændinge som lokale.

Episoden opstod efter den traditionelle fredagsbøn. Da samlede islamister sig foran indenrigsministeriet i hovedstaden og råbte slagord for at få lukket bordeller i Tunesien.

"Nej til prostitutionshuse i et muslimsk land," råbte de, inden de begav sig mod bordelgaden.

En af de islamistiske demonstranter, den 20-årige Anas, sagde, at "vi kan ikke acceptere, at kvinder handles som varer".

"Arabiske turister kommer til Tunesien specielt for at besøge disse bordeller," sagde han og tilføjede, at bordeller allerede er blevet lukket i andre dele af landet.