Udland

Egyptens militær vil stoppe strejker

Så er det tilbage til arbejdet. Egyptens militær har ikke mere tålmodighed med proteststrejker.

Militærjuntaen i Egypten beordrer arbejdere på strejkende fabrikker til at tage fat igen. Juntaen, der har regeret Egypten siden præsident Hosni Mubaraks fald, vil ikke tolerere protester, der forstyrrer landets økonomi. Det meddeler militæret i en erklæring.

- De Væbnede Styrkers Øverste Råd vil ikke tillade en fortsættelse af disse ulovlige handlinger, der udgør en fare for nationen. De vil blive konfronteret, og der træffes juridiske foranstaltninger for at beskytte nationens sikkerhed, lyder det i erklæringen, som bringes af Egyptens officielle nyhedsbureau Mena.

Under demonstrationerne har der også været strejker mange steder, og det er der stadig. Det koster landet penge.

De aktivistiske arbejdere har strejket for reformer i landet, men nu strejker de for reformer, der er noget tættere på deres dagligdag, herunder lønforhøjelser. Men samtidig vil de af med nogle af det gamle regimes folk, der stadig er på fabrikkerne.

Et af de steder, der strejkes, er på den store Misr-fabrik nord for Kairo, hvor der sys tøj. Fabrikken har omkring 24.000 ansatte, og de nedlagde arbejdet den 10. februar, dagen før Mubaraks afgang.

En af strejkelederne er Faisal Naousha, og han sagde tidligere fredag, at strejken har lukket fabrikken. Ifølge ham har strejkelederne forhandlet med militære ledere og afleveret en liste med krav.

- Vi er i en revolution, og i en revolution, som man siger, renser man de korrupte ledere ud, siger Naousha , der tilføjer, at de vil af med fabrikkens direktør "på grund af korruption, tab og diktatur".

- Mubaraks afgang var et af vore hovedkrav. Nu er det opfyldt, så vi vil fokusere på vore økonomiske krav, tilføjer han.

/ritzau/AFP