Udland

Tre demonstranter dræbt i Bahrain

Tre demonstranter har mistet livet, da politiet i Bahrain natten til torsdag uden varsel åbnede ild mod demon-stranter på Perlepladsen i Manama.

Politiet kastede ligeledes tåregas for at sprede de flere tusinde demonstranter, der sov i telte.

To af ofrene er bragt til Salamynia Medial Hospital, hvor det forlyder, at de er dræbt af skud. Derudover er mindst 50 personer blevet såret, oplyser parlamentsmedlem Ibrahim Mattar, der er medlem af oppositionen i Bahrain.

Dermed er antallet af dræbte oppe på fem under urolighederne i Bahrain.

Demonstranterne har de seneste tre dage protesteret mod premierminister Sheikh Khalifa bin Salman al-Khalifa, og nattens mindst 5000 demonstranter på Perlepladsen i byens centrum tæller både mænd, kvinder og børn.

Onsdagens protester forløb fredeligt, og nattens politiindsats kommer derfor helt uventet, fortæller Nic Robertson, der er journalist på tv-stationen CNN.

- Der har været helt roligt hele onsdagen, men pludselig dukker flere hundrede kampklædte betjente op med tåregas. Det kommer helt ud af det blå, siger Nic Robertson.

To demonstranter mistede livet mandag og tirsdag under demonstrationer i Bahrain, og USA er "meget bekymret" over volden, siger udenrigsminister Hillary Clinton.

Kongefamilien i Bahrain er sunnimuslimsk, men befolknings-flertallet er shiamuslimsk. Uroen har ulmet længe i det lille kongedømme midt i Golfen, og optøjerne er eskaleret til sammenstød med myndighederne.

/ritzau/dpa