Dansker i Bahrain: Jeg holder mig væk

Tre demonstranter blev dræbt og 231 blev såret under politiangreb på demonstranters lejr i Bahrain, siger landets sundhedsminister.

Ifølge ministeren er 195 af de sårede blevet udskrevet fra hospitalet, mens 36 stadig modtager behandling, herunder en enkelt på intensiv afdeling.

Formanden for The Danish Community i Bahrain - Leah Rasmussen - mener, at demonstranterne umiddelbart vil forsøge at fortsætte deres protester.

Men hun er ikke bange.

"Danskerne er sikre, vi går jo ikke ind i folkemængden. Vi er afventende, og urolighederne er ikke vendt mod os. Det er regeringen mod demonstranterne og demonstranterne mod regeringen," siger hun til tv2.dk.

Fanget i 'cross-fire'

Hun har dog ikke været på arbejde i dag, for vejen ind til hovedstaden Manama har været afspærret.

"Jeg havde nok ikke taget derind alligevel - det er ikke lige det sted man skulle være. Jeg kunne måske blive fanget i 'cross-fire', så jeg holder mig væk," siger danskeren, som også fortæller at skolerne er lukket, og folk bliver bedt om at blive hjemme.

Militæret har bedt folk om at holde sig fra de store åbne pladser, fordi man agter at slå hårdt ned på nye optøjer. Men uroen vil fortsætte, mener Leah Rasmussen.

"Nu er der jo sket det i nat, at der er blevet slået tre ihjel, så jeg tror, at de vil ud og markere, at det er ikke i orden det her," siger kvinden, som bor 20 kilometer uden for Bahrain, til TV 2 News.

Hun tror dog ikke, at demonstranterne får meget ud af deres protester.

"De får jo verdens opmærksomhed, og det har nok manglet. Det er en konflikt, som ikke særligt mange er klar over. Men i forhold til konkrete resultater, så tror jeg desværre ikke, at de får noget."

"Jeg tror på den måde politiet angriber dem på, at de nok på et tidspunkt er nødt til at resignere"

Men der er håb blandt de personer, som Leah Rasmussen har talt med.

"Det har jo virket i Egypten, og de kigger på Tunesien, så de er optimistiske, og tror, at nu sker der noget"