USA bekymret over volden i Bahrain

De seneste skuddrab på demonstranter i Bahrain har fået det amerikanske udenrigsministerium til at udtrykke bekymring over volden i landet.

"Vi opfordrer alle parter til at udvise tilbageholdenhed og afstå fra vold," siger talsmand P. J. Crowley fra udenrigsministeriet.

Sikkerhedsstyrker i Bahrain har ifølge oppositionen skudt og dræbt to shiamuslimske demonstranter. Den ene blev dræbt i en landsby under en demonstration, mens den anden døde af skud foran et hospital i hovedstaden.

"Undersøg dødsfald"

USA kræver, at Bahrain hurtigt kommer til bunds i de to skuddrab.

"USA bifalder Bahrains regerings løfte om, at disse dødsfald skal undersøges. Regeringen har lovet at tage retslige skridt ved uberettiget brug af magt fra sikkerhedsstyrkerne," fortæller P. J. Crowley.

Ud over de to dræbte er flere end 20 andre blevet såret i forbindelse med protesterne, som demonstranterne kalder "Vredens Dag".

I Bahrain regerer en sunnimuslimsk familie over et shiamuslimsk flertal. Uroen har ulmet længe i det lille kongedømme i Golfen, og nu er optøjerne eskaleret til blodsudgydelser - sat i gang af opfordringer på Facebook, som det skete i Egypten.

Kongedømmet er nært allieret med USA, hvis femte flåde har base i Bahrain.