Udland

Tv-reporter sexmisbrugt i Egypten

En korrespondent for den amerikanske tv-station CBS blev tævet og udsat for seksuelle overgreb, mens hun dækkede festlighederne på Kairos Tahrir-plads fredag, da Egyptens præsident, Hosni Mubarak, trådte tilbage.

Den 39-årige Lara Logan, der er sydafrikaner og har en længere fortid som krigskorrespondent, er siden blevet fløjet hjem til USA, hvor hun er indlagt til behandling på et hospital.

Logan er kun én blandt mange journalister, der blev angrebet under de tre uger lange protester i Egypten.

Blev omringet og udsat for overgreb

CBS News siger i en erklæring, at Logan var i færd med at dække festlighederne for CBS' program "60 Minutes" den 11. februar, da hun og hendes hold blev omringet af "en pøbel på over 200 mennesker, der var i en oppisket stemning".

"Hun blev adskilt fra sit hold. Hun blev omringet og blev udsat for et brutalt og vedholdende sexovergreb og tævet, inden hun blev reddet af en gruppe kvinder og omkring 20 egyptiske soldater," hedder det.

Logan blev kendt som krigskorrespondent for det britiske tv-selskab GMTV i begyndelsen af den amerikanskledede krig i Afghanistan og har siden rapporteret fra Irak under de blodige sekteriske sammenstød dér. Hun blev ansat af CBS i 2002.