Styrker i Bahrain dræber to demonstranter

Sikkerhedsstyrker i Bahrain har skudt og dræbt en shiamuslimsk demonstrant i hovedstaden Manama, siger et medlem af oppositionen i det arabiske land.

Demonstranten blev angiveligt dræbt foran det hospital, hvor en anden demonstrant tidligere på dagen var død af sine skudsår.

"Fadel Salman Matrouk blev skudt foran Suleimaneya-hospitalet, hvor folk var samlet til begravelsen af den første martyr," siger Khalil al-Marzooq, som er medlem af parlamentet for oppositionen.

Det første offer, 22-årige Msheyman Ali, blev mandag ramt af skud, da politiet forsøgte at sprede en prodemokratisk demonstration i landsbyen Daih øst for hovedstaden.

Tåregas og gummikugler

Politiet affyrede både tåregas og gummikugler for at stoppe demonstranterne, som er inspireret af de folkelige oprør i Egypten og Tunesien.

Ud over de to dræbte er flere end 20 andre blevet såret i forbindelse med protesterne, som demonstranterne kalder "Vredens Dag".

Indenrigsministeriet bekræfter, at en demonstrant er død "på grund af sine sår", og myndighederne har iværksat en undersøgelse af, om politiet greb til "uberettiget brug af våben" i forbindelse med demonstrationerne.

Nyheden om de to dødsfald har fået aktivister til at lægge fotos af mændene ud på nettet, hvor de opfordrer alle til at deltage i begravelsen samt nye omfattende protester.

I Bahrain regerer en sunnimuslimsk familie over et shiamuslimsk flertal. Diplomater siger, at demonstrationerne, der er arrangeret på Facebook og Twitter, vil vise, hvor mange af landets shiamuslimer, der kan trækkes ud i gaderne.

Iagttagere siger, at omfattende uro i Bahrain kan inspirere marginaliserede shiamuslimer i Saudi-Arabien. Saudi-Arabien er verdens største olieeksportør.