Udland

Løkke: Mubarak bør forlade posten

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) opfordrer nu direkte Egyptens præsident Hosni Mubarak til at gå af. Den utvetydige udmelding kom Løkke med efter dagens møde i Udenrigspolitisk Nævn, hvor det eneste punkt på dagsordende var situationen i Egypten.

"Vi har et regime, der er historie. Vi skal have demokrati. Mubarak lavede et kollosalt svigt i går," siger Løkke. Udmeldingen kommer dagen efter, at Mubarak på egyptisk stats-tv sagde, at han ikke agtede at træde tilbage. Den melding blev modtaget med skuffelse flere steder i den vestlige verden.

Løkke mener, at Mubarak "svigter kolossalt" ved ikke at lave en køreplan for, hvordan man afvikler frie og fair valg i Egypten.

I dag har den egyptiske hær opfordret demonstranterne til at forlade gaden. Egyptens hær vil stå som garant for Mubaraks reformer, ophæve undtagelsestilstanden og sikre frie valg.