Udland

Indere redder gidsler på piratskib

Den indiske flåde har reddet en række gidsler og pågrebet flere pirater om bord på et af piraternes moderskibe efter en skudveksling ud for Indiens sydvestlige kyst, oplyser det indiske forsvarsministerium.

Der er i alt pågrebet 52, hvoraf 28 menes at være somaliske pirater. Nogle af de resterende 24 formodes at være gidsler. Det vides endnu ikke, hvilken nationalitet, de har. To danskere sid-der for øjeblikket fanget hos pirater, men Udenrigsministeriet oplyser over for Nyhederne.tv2.dk, at intet tyder på, at danskerne er blandt de undsatte.

Moderskib som flydende base for piratangreb

Moderskibet er ifølge inderne identisk med et thailandsk fiskerfartøj, der blev kapret for seks måneder siden ud for Somalias kyst. Skibet er siden blevet brugt som en flydende base for nye angreb mod fartøjer i området, oplyser det indiske forsvarsministerium. Det har tidligere været fremme, at de danske gidsler var om bord på et taiwansk fiskerfartøj, og altså ikke et thailandsk. Danskerne blev bortført fra det danskejede skib Leopard, da piraterne måtte opgive at få det kaprede skib med sig.

Politiet i Mumbai oplyser, at samtlige 52 personer vil blive afhørt, når de ankommer til den indiske storby.

Angreb græsk skib

Den indiske flåde og kystvagt blev sendt ud for at jagte piraterne, da besætningen på et græsk skib slog alarm under et angreb 100 sømil vest for Kavaratti i delstaten Kerala i det sydvestlige Indien.

Tidligt søndag lykkedes det at finde frem til piraternes moderskib, og der blev affyret flere skud. Kort efter hejste piraterne det hvide flag og overgav sig, oplyser ministeriet.

Både piraterne og gidslerne, som blev holdt fanget om bord på skibet, er nu i de indiske myndigheders varetægt.