Udland

Lyset er tændt på Peterspladsen

En uge før juleaften er træet tændt på Peterspladsen i Vatikanet i Rom. Det er den norditalienske region Alto Adige, der har leveret årets træ, som er lige knapt hundrede år gammelt, nemlig 93 år. Det har stået i 1500 meters højde og er en gave til pave Benedikt fra den lille by Luson.

"Juletræet repræsenterer den symbolske værdi af krybben, et budskab om broderskab og venskab og en invitation til sammenhold og fred," sagde paven, da han takkede den norditalienske by for træet, som er 34 meter højt.

Kran har sat julepynt på træet

Det er ikke paven selv, der har pyntet det. Der måtte en kran til for at få julestads op på toppen.

Traditionen med at opstille et juletræ på Peterspladsen begyndte i 1982. Siden da har forskellige europæiske lande eller regioner doneret træet til den berømte plads.