Udland

San Francisco klar til forbud mod happy meals

DEBAT: Synes du, at det bør forbydes at sælge usund mad og legetøj? Skriv din mening under artiklen.

San Francisco er klar til at forbyde fastfoodkæder som McDonald's at sælge f.eks. happy meals. Det oplyser CNN. Det skal være forbudt at sælge usund mad sammen pakket sammen med legetøj til børn.

Byens borgmester har godt antydet, at han vil nedlægge veto mod forslaget, men der er nok stemmer for forslaget til alligevel at tvinge det igennem i byrådet. Ifølge forslaget skal restauranterne have et år til at bringe måltiderne op på et ernæringsmæssigt niveau, der lever op til en række anbefalinger, hvis de fortsat skal have lov til at markedsføre dem med legetøj til børn.

Eric Mar, der står bag forslaget, siger, at det vil være en kæmpesejr imod overvægt blandt børn. Et problem, der er firedoblet i USA over de sidste 30 år, hvilket svarer til den tid har været på markedet.

"Jeg tror på, at legetøj og andre lokkemidler sammen med mad, der har et højt indhold af sukker og kalorier, er en væsentlig årsag til den alarmerende vækst i overvægt blandt børn i dette land," siger Mar ifølge CNN,

McDonald's er ikke tilfreds med forslaget.

"Det er ikke det, vores kunder vil have, og det er heller ikke noget, de har efterspurgt. Den folkelige modstand imod dette forfejlede forslag er overvældende," siger talsmand Danya Proud.

"Vi er ekstremt stolte af vores happy meals, som giver vores børn sund mad og legetøj af højeste kvalitet. At få et stykket legetøj med en børnemenu er en del af en sjov familieoplevelse på McDonaldøs," fortsætter Proud.

McDonald's vil nu gå rettens vej for at undgå børnemenuernes endeligt.