Udland

Suu Kyis søn vil besøge sin mor

Demokratiforkæmper Aung San Suu Kyi har ikke set sin yngste søn i 10 år. Nu har han søgt om visum for at besøge sin mor i Myanmar, hvor hun sidder i husarrest.

Den 33-årige søn af demokratiforkæmper og nobelprisvinder Aung San Suu Kyi har søgt om visum til Myanmar, hvor han vil besøge sin mor, som sidder i husarrest.

Suu Kyi er frontfigur i kampen for demokrati, og hun har ikke set sin yngste søn i 10 år.

- De er uforudsigelige, disse mennesker. Så hvem ved, hvad de vil gøre, siger sønnen, Kim Aris, der er britisk statsborger.

Suu Kyi har to sønner med den nu afdøde britiske professor Michael Aris, som hun giftede sig med, da hun studerede på Oxford University.

Sønnerne, Alexander og Kim, har ikke set meget til deres mor, siden hun vendte tilbage til Myanmar i 1987 og kastede sig ind i kampen for demokrati.

Suu Kyi har siddet i husarrest det meste af tiden de sidste 20 år, og hendes seneste husarrest udløber 13. november.

Det er dog højest usikkert, hvorvidt hun virkelig vil blive løsladt, og hvad hun i givet fald vil gøre, hvis hun bliver sat fri.

- Det er op til hende. Jeg vil respektere hendes valg. Det har jeg altid gjort, siger Kim Aris.

Hans mor blev første gang placeret i husarrest i sit hjem i Yangon i 1989. Som stifter af oppositionspartiet NLD vandt hun valget i 1990, men partiet blev forhindret i at danne regering af militæret.

Også søndag, hvor Myanmar afviklede det første valg i 20 år, forhindrede militærjuntaen både Suu Kyi og hendes parti i at deltage.

Om hun nu vil få lov til at gense sin søn er også helt i hænderne på det militære styre i Myanmar.

- Men der er altid et lille håb, lyder det optimistisk fra sønnen.

/ritzau/dpa