Spækhugger fanget ud for Holland

En spækhugger, der er observeret i Waddenhavet ud for Holland, er fanget og bragt til en marinepark efter at det er konstateret, at den er syg. Det oplyser de hollandske myndigheder, der tilføjer, at det er første gang i over 60 år, at en hval af denne art er set i Waddenhavet.

"Spækhuggeren var meget svag og tynd. Derfor tog vi sammen med miljøministeriet beslutningen om at fange den for at bringe den til en marinepark og tilse den," siger Bert van Plateringen, talsmand for marineparken i Harderwijk.

"Vi ved ikke, hvor den kommer fra eller hvordan den havnede i Waddenhavet," siger han.

Der er tale om en ung hunspækhugger på omkring tre år. Den vejer omkring 400 kilo og er tre en halv meter lang. Den blev flyttet i en særlig ombygget lastbil, og den skal blive i marineparken indtil den igen er så rask, at den kan slippes ud i naturen igen.

En død spækhugger skyllede i land ved Noordwijk i 1963, men der er ikke observeret en levende spækhugger langs de hollandske kyster siden 1947, oplyser miljøministeriet i Haag.