Udland

Ny pille pirrer kvinders sexlyst

En lyserød pille har hjulpet kvinder med ringe sexlyst, siger tysk medici-nalfirma, som håber på USA's godkend-else til at forstærke kvinders libido.

Firmaet Boehringer Ingelheim forsøger at overbevise lægemiddelmyndighederne i USA om, at den lyserød pille inde-holder godt nyt for kvinder, som ønsker at få et bedre sexliv.

Pillen, som skal tages dagligt, har fået navnet flibanserin, og den er det seneste forsøg på at udvikle en kvindelig pendant til den blå potenspille Viagra.

"Kvinder bør have ret til at vælge et sikkert og effektivt lægemiddel, hvis de har problemer," siger Anita Clayton, som er konsulent for Boehringer og professor i psykiatri ved Virginias Universitet.

Undersøgelser med det nye lægemiddel har vist, at kvinder har haft lidt flere tilfredsstillende seksuelle oplevelser, efter at de er begyndt at tage det. Før pillen havde de om måneden i gennemsnit 2,8, efter lå gennemsnittet på 4,5.

Men de kvinder, der fik en snydepille i stedet for flibanserin, fik også vækket sexlivet. De røg fra 2,8 op på 3,7 gode seksuelle oplevelser månedligt.

Medicinalindustrien har eksperimenteret en hel del med at få fremstillet lægemidler, som forstærker kvinders libido, men det har vist sig vanskeligt.