Udland

Kronprinsen fik skældud af bilist

Kronprins Frederik deltog i dag i et cykelarrangement i den amerikanske hovedstad, Washington D.C. Sammen med basketballstjernen Caron Butler og to medlemmer af Kongressen, cyklede kronprinsen fra Capitol Hill og rundt om National Mall for at promovere alternative transportformer for de bil-elskende amerikanere.

Cykelturen faldt dog ikke i god jord hos alle amerikanere. En kvindelig bilist rullede således vinduet ned og råbte, at cyklisterne skabte forsinkelser for myldretidstrafikken i den amerikanske hovedstad.

Kronprins Frederik, der i øvrigt er en aktiv mountainbiker, fortalte det fremmødte pressekorps at det er vigtigt at bevæge sig så meget man kan hver dag; uanset om det er på cykel eller op ad trapperne.

Hver tredje dansker cykler hver dag på arbejde.