Udland

Kæmpefisk fundet på svensk strand

Et tre et halvt meter langt eksemplar af den sjældne fisk, der hedder sildekongen, er blevet fundet på den svenske vestkyst.

Det er første gang, at en sådan fisk er blevet fundet i Sverige i over 130 år, oplyser det maritime museum Havets Hus i Lysekil.

Sildekongen blev fundet død i vandkan-ten ved fiskerlandsbyen Bovallstrand.

Den meget sjældne sildekonge er verdens længste benfisk. Den kan blive op til 12 meter lang.

"Nede i vandet lå der noget stort og flød. Først troede vi, at der var tale om et stort stykke plastik. Men så bemærkede vi et øje. Jeg gik ned og undersøgte det nærmere og fandt, at det var en meget mærkelig fisk," siger Kurt Ove Eriksson til Svenska Dagbladet.

Man ved ikke meget om sildekongen, men den menes at leve på dybt vand, mindst 1000 meter, og mange mener, at den er årsag til myterne om søslanger, hedder det videre i erklæringen fra det maritime museum i Lysekil.