Udland

Britisk og irsk luftrum lukket

Den britiske luftfartstjeneste lukker onsdag morgen klokken 7.00 lokal tid for dele af luftrummet over Skotland og Nordirland. Forbuddet gælder foreløbigt i 12 timer.

"Prognoser viser, at indholdet af aske i atmosfæren over Skotland og Nord-irland vil overstige de koncentrati-oner, som motorfabrikanter har aftalt er sikre for flyvninger," siger den britiske luftfartstjeneste, CAA.

Ifølge meteorologer har askeskyen øg-et tætheden, efter askeudslippet fra vulkanen er taget til i styrke.

Den irske luftfartstjeneste oplyser, at der vil være flyveforbud for visse lufthavne 8.00 lokal tid.

Hundredvis af aflysninger

De nye flyverestriktioner kommer efter, at irske, nordirske og nogle dele af det skotske luftrum var lukket i flere timer i går.

Det medførte aflysninger af hundredvis af flyvninger til gene for mange tusinder passagerer.

Glasgow og Belfast ramt af lukning

Det forventes at onsdagens aflysninger vil ramme en række skotske lufthavne, herunder Glasgow. I Nordirland regner man med, at Derry lufthavnen rammes, samt at lufthavnen i Belfast vil lukke senere onsdag.

Edinburgh og nogle lufthavne i det nordvestlige England er også i farezonen. Til gengæld regner man ikke med, at Europas travleste lufthavn, Heathrow i London, vil blive omfattet af flyveforbuddet.

I sidste måned var store dele af Europas luftrum helt eller delvist lukket i seks dage af frygt for, at vulkanasken fra Island kunne skade flyenes motorer.