Udland

Polens præsident fundet død

Den polske præsident Lech Kaczynski er fundet dræbt på stedet, hvor et polsk fly styrtede ned under indflyvning til Smolensk i det vestlige Rusland.

Det russiske nyhedsbureau Interfax citerer den russiske katastrofemini-ster, Sergei Sjoigu, for oplysning-erne. Han tilføjer, at begge de såkaldte sorte bokse også var fundet.

Det betyder, at havarikommissionen, når den har hentet informationer ud af boksene, står med et klarere billede af, hvad der gik galt, inden flyet i dårligt vejr styrtede ned.

Pilot ignorerede flyveledere

Angiveligt har de polske piloter gentagne gange ignoreret de russiske flyvelederes instruktioner, siger en embedsmand fra det russiske flyvevåben.

Kaczynskis russiskbyggede Tu-154 blev repareret og totalrenoveret i december 2009, oplyser den russiske flyfabrik Aviakors direktør, Aleksei Gusev, ifølge Interfax.

Ifølge de første oplysninger var der 87 passagerer om bord. Senere blev tallet rettet til 132 for til sidst at lande på 97.

Den russiske præsident, Dmitrij Medvedev, har nedsat en kommission med premierminister Vladimir Putin i spidsen, som skal undersøge flystyrtet. Og Putin har ligesom Polens premierminister, Donald Tusk, sat kursen mod Smolensk.