Forældre vil ikke lade børn amputere

Der er mange hjerteskærende scener i Port-au-Princes gader efter jordskælvet i tirsdags. Tusindvis af børn er blevet forældreløse og tusindvis af forældre har mistet deres børn. Dertil kommer de mange alvorlige knusningsskader, som væltede bygninger har forårsaget især hos børn.

De mange vestlige lægehold, der er ankommet til landet, skal i nødtørftige gadehospitaler tage stilling til, hvorvidt de skadede vil have bedst af at få en arm eller et ben amputeret, men den beslutning er endnu sværere for forældrene.

"Vi ser mange børn, der skal amputeres, men vi ser også en del forældre, der nægter af lade deres børn amputere, så de tog børnene med, og de vil sandsynligvis dø," siger den amerikanske børnelæge Elizabeth Bellino til CNN.

"Det er hjerteskærende"Hun har været tre dage i Haiti, men hun har allerede set nok.

"Det er meget intenst og trist. Vi har set en masse børn, der kalder på deres mødre og fædre, og vi aner ikke, hvor forældrene er. Det er hjerteskærende," siger hun.

Mange af de patienter, der bliver indlagt på felthospitalerne, har knusningsskader på arme og ben, brækkede knogler, der har forårsaget åbne benbrud. Hundredvis af patienter sidder på den bare jord og venter på behandling.

Mangler modermælkserstatningUSA har netop sendt en hospitalsskib med mange sengepladser og højteknologisk udstyr til område. Men operationsstuer er langt fra det eneste, der mangler.

Elisabeth Bellino siger til CNN, at smertestillede piller kunne gøre underværker og at endnu en vigtig ting mangler.

"Mange babyer var afhængige af deres mødres brystmælk, og deres mødre er døde," siger hun. Modermælkserstatning kan være med til redde liv i Haiti i disse dage.