Jens Tranum udskrevet fra hospital

Jens Tranum Kristensen, danskeren, som gik verden rundt som et mirakel efter at have overlevet 110 timer under et bord under murbrokkerne af FN's hovedkvarter i Haitis hovedstad Port-au-Prince, er blevet udskrevet fra det FN-hospital, hvortil han blev bragt efter sin redning.

For medierne har der været hermetisk lukkede døre til hospitalet, så Jens Tranum Kristensen har ikke selv kommenteret sin redning. Dermed slipper danskeren med to en halv dags indlæggelse efter katastrofen.

Spurgte til kammeraterne

Jens Tranum blev hentet ud af et amerikanske redningshold, fandt ham indespærret på tredje sal - rum 309, hvorefter de begyndte at arbejde sig ned til ham oppe fra femte sal.

Holdet sendte kameraer ind og kunne først ikke se nogen, men så lykkedes holdet at få kontakt til Jens Tranum, der kunne svare på deres spørgsmål. Efter fire timers grave arbejde kunne han så hentes ud i fri luft.

"Han er virkeligt heldig at have overlevet så længe, og vi er glade for at have hjulpet ham," sagde redningsleder Dennis Kean til TV 2 efter redningsaktionen. Det første Jens Tranum Kristensen spurgte til, da han var trukket op af hullet, var, hvordan hans FN-kolleger havde det

"Efter alt det, han har været igennem i de fem dage, er det flot som det første at spørge til sine kolleger," siger Dennis Kean.