Udland

Nødhjælp sejler gratis med Mærsk

Nødhjælp fra hele verden til Haiti sejler gratis med de lyseblå container-skibe i det A.P. Møller-Mærsk-ejede containerrederi Maersk Line. Og det uanset, om nødhjælpen afskibes fra de omkring 50 havneterminaler, som A.P. Møller-Mærsk har verden over. Det siger chefen for CSR i Maersk Line, Helene Regnell.

"Vi stiller både vores skibe og havne til rådighed for transport af nødhjælp. Det er dog en forudsætning, at det er koordineret med FN, der har den overordnede logistiske opgave med fordele hjælpen," siger Helene Regnell.

Mærsk henvendte sig selv

Da katastrofens omfang stod klart i sidste uge, henvendte A.P. Møller-Mærsk sig til FN's hovedkvarter i New York med tilbud om gratis fragt, men også med et tilbud om at stille to mindre containerskibe med kraner om bord til rådighed.

Vi stiller både vores skibe og havne til rådighed for transport af nødhjælp. Det er dog en forudsætning, at det er koordineret med FN, der har den overordnede logistiske opgave med fordele hjælpen

chefen for CSR i Maersk Line, Helene Regnell

Skibene kan fragte mellem 400 og 700 containere, og de første containere er ved at blive lastet med nødhjælp i Panama.

"Fordelen ved de mindre containerskibe er, at de kan gå ind i mindre havne på Haiti, hvor vanddybden nogle steder er stor nok. Skibene kan selv losse containerne, hvorefter der skal lastbiler til at transportere nødhjælpen videre," siger Helene Regnell. Havnen i Haitis hovedstad Port-au-Prince er delvist ødelagt af jordskælvet.