Udland

Fly landet på Island pga. posefund

Et fly fra tyske det tyske luftfartsselskab Lufthansa på vej mod Detroit, er landet på Island efter fund af nogle mistænkelige poser. Det skriver AP.

En talsmand for flyselskabet siger, at det ikke har noget at gøre med det seneste forsøg på terror, der også fandt sted i et fly til netop Detroit. Han siger, at flyselskabet fandt ud af, at passageren, der ejer bagagen, var blevet tilbage i Tyskland, og at man derfor ikke følte, at der var noget alternativ til at få bagagen tjekket.

Samtidigt er flere selskaber begyndt at indføre stærkt indskærpede sikkerhedsforanstaltninger. Bl.a. må passagerne ikke rejse sig en time før landing. De må heller ikke gå i deres håndbagage eller have noget på skødet. Ifølge Air Canada er det regler fra de amerikanske myndigheder og gældende for fly i det amerikanske luftrum.