Udland

Sort panter spreder frygt i Europa

En sort panter, der blev set i det nordøstlige Frankrig for adskillige uger siden og i Belgien i september, er muligvis spottet i Luxembourg i weekenden. Det oplyser lokalt politi.

"Politiet blev varskoet søndag af en kvinde, der observerede en sort panter i Bascharage i det sydvestlige Luxembourg," siger en polititalsmand.

"Vi sendte adskillige hundepatruljer dertil samt en politihelikopter med infrarødt kamera. Der blev søgt i flere timer, men vi fandt ikke noget," tilføjer talsmanden, Vic Reuter.

Vi sendte adskillige hundepatruljer dertil samt en politihelikopter med infrarødt kamera. Der blev søgt i flere timer, men vi fandt ikke noget

Lokal polititalsmand

Han siger, at myndighederne tager observationen "meget alvorligt" i lyset af, at en lignende observation er blevet gjort i Ardennerne i nabolandet Belgien.

Opdrættet af private

Jagten på den formodede panter startede 24. august, da et stort kattedyr blev observeret af skovvandrere i Meurthe-et-Moselle-regionen i det nordøstlige Frankrig.

Spor på stedet viste, at der var tale om et "stort kattedyr, muligvis en panter". Det oplyser Frankrigs jagt- og naturstyrelse, ONCFS.

Siden er dyret blevet set yderligere en halv snes gange i Frankrig, blandt andre af en lærer i naturvidenskab. Hans iagttagelser er blevet betegnet som meget troværdige.

Hverken zoologiske haver eller cirkusser har meldt om store kattedyr, der er undsluppet. Myndighederne hælder til, at der er tale om et kattedyr, der er blevet opdrættet af private.