Udland

Saudi-Arabien slår ned på sexet tv

Saudi-Arabien har lukket den libanesi-ske tv-station LBC's kontor i havne-byen Jeddah, efter at en saudiaraber med bopæl i byen har talt åbent om sit sexliv i et LBC-program.

Den 32-årige Mazen Abdul-Jawad sendte chokbølger igennem det meget islamiske Saudi-Arabien, da han åbent berettede om, hvad han foretager sig på lagner-ne, og hvordan man ellers kan peppe sit sexliv op.

Hans fortællinger og råd blev givet, mens han blev filmet i sit soveværelse i sit hjem i Jeddah.

Tips og tricks til krøllede lagner

"Alt sker i dette rum," sagde han, hvorefter han fortalte om teknik til forspil og tips til, hvordan man finder kvinder på gaden i Jeddah.

Det var for hård kost for myndighederne. En talsmand for informations- og kulturministeriet i hovedstaden Riyadh sagde søndag, at en komite har besluttet at lukke kontoret på grund af interviewet, der blev sendt i juli i LBC-programmet "Dristige Røde Linjer".

Løs tunge kan koste hovedet

Mazen Abdul-Jawad blev anholdt i sidste uge, og myndighederne undersøger i øjeblikket hvilke anklager, der skal rejses imod ham.

Saudi-Arabiens retssystem er baseret på den strenge religiøse sharia-lovgivning. Hans forsvarer har ifølge nyhedsbureauet Reuters sagt, at Abdul-Jawad kan blive anklaget for at have krænket den offentlige moral. Det kan koste ham en dødsstraf.

Lukningen af Jeddah-kontoret har ingen umiddelbare konsekvenser for saudiarabernes muligheder for at se programmer fra LBC, der i øvrigt kontrolleres af den prominente og liberale saudiarabiske prins Alaweed bin Talal.