Udland

Straffet med syre af svigerfamilien

Hør 23-årige Nazirans historie i videoen ovenfor. ADVARSEL: STÆRKE BILLEDER.

Lige nu i London er en 24-årig dansk muslimsk mands tilstand kritisk, efter han er blevet overfaldet med syre. Politiet mener, at overfaldet muligvis er æresrelateret, fordi han havde et forhold til en gift, muslimsk kvinde.

Faktisk er afstraffelse med syre et kendt fænomen i flere fortrinsvis muslimske lande.

Blandt andet har Taleban i Afghanistan kastet syre på skolepiger for at holde dem væk fra undervisningen, og i Pakistan bliver hundredvis af kvinder hvert år angrebet med svovlsyre, hvis de ikke retter sig efter familiens vilje og tvangsægteskaber.

TV 2 | Nyhedernes korrespondent Ulla Terkelsen har besøgt et kvindecenter for ofre for svovlsyre i Islamabad.

Her møder hun 23-årige Naziran, hvis ansigt er vansiret efter et syreangreb.

Nazirans mand, som hun havde to børn med, døde for halvandet år siden. Da det skete, fik hun at vide af sin svigerfamilie, at hun skulle gifte sig med sin afdøde mands storebror, og dermed blive hans kone nummer to.

Det nægtede Naziran, og som straf, overhældte svigerfamilien hende med syre en nat, hvor hun sov på gårdspladsen.