Udland

GM er gået i betalingsstandsning

I 77 år har General Motors været verdens mest sælgende bilproducent. Verden over har bilgiganten 244.000 ansatte fordelt på 140 lande. Men det er slut nu. Bilgiganten har i dag ind- begæret om betalingsstandsning.

Det er det sidste forsøg på at redde blot en smule af USA's ikoniske bilproducent. Det er for længst besluttet at skære alle de europæiske bilmærker fra - som for eksempel Opel.

Nu er det planen, at USA's regering skal overtage 60 procent af alle aktier i General Motors.

Nødhjælpspakke på 260 mia. kroner

I dag er General Motors samlede værdi blot 2,5 milliarder kroner.

Og det er på trods af, at General Motors har modtaget 100 milliarder kroner i nødhjælp og står til at få 160 milliarder mere i et forsøg på at redde koncernen - altså en samlet nødhjælpspakke på 100 gange koncernens værdi.