Udland

Titanic-overlever får hjælp af filmhold

Titanic-stjernerne Leonardo DiCaprio og Kate Winslet samt filmens instruktør, James Cameron, har doneret 30.000 dollar (omkring 163.000 kroner) til den sidste af de overlevende fra Titanic-forliset, siger en repræsentant for DiCaprio.

Den 97-årige Millvina Dean har bl.a. tyet til at sælge effekter fra Titanic på auktion for at tjene penge til at betale for sit plejehjem i Southampton, den engelske by, som Titanic stævnede ud fra på sin skæbnesvangre jomfrurejse i 1912.

Blandt effekterne på auktionerne er en taske, som måske blevet brugt til at løft Millvina Dean fra en redningsbåd til et skib i det kolde Atlanterhav.

Millvina Dean betaler i dag omkring 15.000 kroner om måneden for at bo på plejehjem.Hun har aldrig været gift eller fået nogle børn, der kan forsørge hende.