Udland

Pirater tog fejl: Angreb krigsskib

Frankrig pågreb i dag 11 formodede pirater fra Somalia, efter at de fejl-agtigt havde antaget et fransk krigs-skib for at være et handelsskib og sej-lede mod det for at angribe det," op-lyser det franske forsvarsministerium.

Episoden sker efter, at svært bevæbne-de pirater fra Somalia har optrappet deres angreb i Det Indiske Ocean og i Adenbugten, hvor snesevis af fartøjer er blevet kapret. Piraterne sejlede mod det franske flådefartøj 1000 kilometer ud for Somalias kyst. Pira-terne havde to angrebsbåde og en stør-re båd med benzin, vand og fødevarer.

"De forvekslede Nivose med et handelsskib og sejlede mod for at kapre det," siger den franske talsmand.

Pirater taget til fange

Det franske krigsskib satte derefter en båd med kommandosoldater i vandet og sendte en helikopter ud for at stoppe de 11 pirater. Piraterne er nu om bord på Nivose, og det er uklart, hvad EU-styrkerne vil stille op med dem.

Et fransk flådefartøj pågreb tre andre pirater i går ud for Seychellerne og udleverede dem til øgruppens kystvagt.