Udland

31 anholdt for at planlægge terror

Politiet i Bangladesh oplyser, at det har slået til mod en militant gruppe, som politiet mener var i færd med at planlægge et terrorangreb. 31 personer er blevet anholdt. De 31 er alle mænd, der ifølge politiet er medlemmer af den islamiske gruppe Hizb ut-Tauhid, der har base i Bangladesh.

"Vi har efterretninger, der tyder på, at der var planlagt et angreb, fortæl-ler politichef Masudul Haque Nuruzza-man. Blandt de anholdte er også gruppens leder, som tidligere har op-holdt sig i Afghanistan, hvor han både er blevet trænet og har deltaget kampe.

Anholdelserne skete fredag i Kushtia distriktet, da politiet stormede et møde blandt Hizb ut-Tauhids medlemmer.

I forbindelse med aktionen fandt politiet våben, ammunition, eksplosive materialer og bøger om hellig krig.

I sidste måned foretog politiet i Bangladesh en lignende aktion på øen Bhola for at forhindre et terrorangreb.