Udland

Ecstasy ikke farligere end ridning

Det syntetiske narkotikum ecstasy er ikke farligere end ridning, mener Stor-britanniens ledende narkotikarådgiver.

Professor David Nutt, som er leder af det britiske indenrigsministeriums rådgivningspanel for narkotikamisbrug, henviser til, at ridning på årsbasis fører til 10 dødsfald på baner og over 100 trafikdrab i Storbritannien. Antal-let af dødsfald med ecstasy er årligt på omkring 30 i landet. Nutt og hans rådgivere ventes inden for kort tid at anbefale, at ecstasy bliver nedgrade-ret fra et farligt klasse A narkotikum til et mindre farligt klasse B.

I regeringen er der modstand mod forslaget.

Rådgivningspanelet insisterer på, at bemærkningen fra Nutt om ridning og ecstasy er fremsat af ham personligt, og ikke i hans egenskab af toprådgiver for indenrigsministeriet. Han har forsvaret sin bemærkning, som stammer fra en artikel i tidsskriftet

Journal of Psychopharmacology, med, at han ville pointere, at samfundet tolererer og end opmuntrer til visse former for risikabel adfærd, men ikke andre som for eksempel narkotikamisbrug.