Udland

Optøjer i Bruxelles under demo

En belgisk parlamentariker blev lettere kvæstet, og biler, forretnin-ger og offentlig ejendom blev beska-diget, efter at omkring 30.000 mennes-ker havde demonstreret i den belgiske hovedstad, Bruxelles, mod Israels offensiv mod Hamas i Gazastriben.

Demonstrationen udviklede sig voldeligt, da aktionen var ved at være forbi, og deltagerne var ved at sprede sig, sagde politiet.

En gruppe unge angreb en bus og smadrede vinduer i biler. Et køretøj blev væltet.

Medlem af parkamentet kvæstet

En politistyrke anvendte vandkanoner for at sprede demonstranterne, som på det tidspunkt bestod af en gruppe på omkring 100 teenagere.

Et medlem af et regionalt parlament, som deltog i urolighederne, blev lettere kvæstet, da han blev ramt i hovedet af en brosten.

Omkring 10 personer blev anholdt.

Demonstrationer i masser af lande

Der var samtidig demonstrationer i en række andre europæiske byer mod Israels offensiv. I den spanske hovedstad var tusindvis af studerende, fagforeningsaktivister og politikere med i et protestoptog i det centrale Madrid.

Omkring 4.000 mennesker marcherede gennem den østrigske by Bregenz med tyrkiske, palæstinensiske og arabiske flag og råbte slagord som "Lad Gaza leve".

I Tyskland var der i alt omkring 2.000 på gaden i byerne Berlin, Frankfurt og München.

I Marseille i det sydlige Frankrig gik omkring 4.000 på gaden for at støtte israelernes ret til at forsvare sig selv. Der var tidligere på weekenden større demonstrationer i Paris, Berlin og London.

Der var også demonstrationer i Asien, hvor over 1.000 mennesker var på gaden i Hongkong i en demonstration, som var organiseret på websitet Facebook.

I Indonesien gik 20.000 muslimer fredeligt gennem Jakarta.