Udland

Israel vil udvide offensiv i Gaza

Israels sikkerhedskabinet besluttede på et møde i eftermiddag at udvide offensiven mod Hamas i Gazastriben, som de seneste 12 dage har kostet over 680 palæstinensere livet.

Det er nu op til forsvarsminister Ehud Barak,at give ordren til at udvide militæroffensiven, siger en israelsk forsvarskilde til nyhedsbureauet AFP.

"De sagde god for at fortsætte offen-siven på landjorden og gav dermed også grønt lys for at udvide den ved at rykke længere ind i befolkede områder," siger kilden.

Israel vil dræfte våbenhvile

Samtidig gjorde Barak dog også klar til at sende en af sine nærmeste rådgivere til Kairo i morgen for at drøfte en egyptisk plan om en våbenhvile, som præsident Hosni Mubarak fremsatte tirsdag.

En israelsk regeringskilde siger til nyhedsbureauet Reuters, at Israel i princippet bakker op om forslaget, men at det stadig bliver en stor udfordring at omforme det til reel handling.

"Amos Gilad rejser torsdag til Kairo for at diskutere detaljerne i det egyptiske forslag. På baggrund af, hvad Mubarak sagde i går, lyder forslaget godt for at sikre grænsen, men Israel er for øjeblikket ikke klar til at forhandle om at genåbne grænserne," siger en israelsk forsvarskilde, som ikke ønsker at stå frem ved navn.

Israel ønsker blandt andet våbensmuglingen over grænsen til Hamas stoppet.

Tidligere i dag lovede Israel at indstille bombeangrebene i Gaza By i et begrænset tidsrum for at lade humanitære forsyninger slippe igennem. Efter en tre timers ensidig pause i kamphandlingerne genoptog Israel onsdag eftermiddag bombeangrebene, oplyste palæstinensiske øjenvidner.