Udland

Granater dræber 30 nær Gaza-skole

Omkring 30 mennesker er blevet dræbt ved israelske angreb i Gaza-striben. Ved det ene af angrebene blev en FN-drevet skole i en flygtningelejr i det nordlige Gaza ramt fra luften, og 30-40 mennesker blev dræbt, fortæller TV 2's korrespondent, Steffen Jensen.

Hundredvis af palæstinensere havde søgt tilflugt i skolen for at komme på afstand af kampe mellem israelske soldater og militante palæstinensere fra Hamas. Skolen havde blåt tag for at markere, at det var en skole drevet af FN. Om Israel er gået målrettet efter skolen, er endnu ikke klart.

Flygtningelejr er tæt befolket

Ved det andet angreb i det sydlige Gaza landede israelske kampvognes granater tæt ved en ligeledes FN-drevet skole. Granaterne kostede mindst 3 mennesker livet ifølge lokale hospitalskilder.

FN-skolen i flygtningelejren i det nordlige Gaza er ifølge Steffen Jensen ekstremt tæt befolket, og omkring 60 procent af indbyggerne i lejren er børn, fortæller han. ¨

Men det er endnu ikke klart, om det er primært er børn eller voksne, der er døde i angrebet. Efter det palæstinensiske selvstyre, er FN den største arbejdsgiver i Gaza.

Med angrebene er over 600 palæstinensere dræbt i de to uger, som kampene har stået på.