Udland

Røde Kors bekymret over Gaza

Røde Kors udtrykker nu officielt bekymring over antallet af civile sårede og dræbte i Gaza og over, at parterne i konflikten ikke fuldt ud overholder den humanitære folkeret.

"Vi er bekymrede over det stigende antal civile, der bliver såret eller dræbt som følge af kamphandlingerne. Den humanitære folkeret forbyder direkte angreb på civile. Parterne i konflikten skal altid skelne mellem civile og deltagere i kamphandlingerne og mellem civile og militære mål," siger Pierre Wettach, leder for Internationalt Røde Kors i Israel.

Han fastslår samtidig, at hvad enten der er tale om angreb eller andre former for militære manøvrer, skal parterne i konflikten tage alle mulige skridt for at minimere skader på civile og civile mål. Samt at den humanitære folkeret også slår fast, at hospitaler og sundhedspersonale skal beskyttes mod angreb, og at syge og sårede skal have adgang til behandling.