Udland

Bomberne skyder nytåret ind i Gaza

Mens Steffen Jensen er direkte igennem til TV 2 News, falder der bomber over Gaza By.

Den israelske premierminister, Ehud Olmert," siger, at betingelserne ikke er til stede for en våbenhvile mellem Israel og Gaza. Samtidig falder bomberne stadig over Gaza. Dermed er der ingen udsigt til, at årsskiftet bliver fredeligt. Det beretter TV 2's Steffen Jensen.

"Åh, nu ved jeg ikke om I kunne høre det i mikrofonen, men der kom der to voldsomme eksplosioner inde fra Gaza-striben, så i hvert fald er der ikke nogen våbenhvile endnu," siger Steffen Jensen fra Kfar Azza på den israelske side af grænsen til Gazastriben.

Han fortæller, at hvis der virkelig var en våbenhvile i sigte, så ville ingen af parterne indrømme det.

"Hvis der virkelig er mulighed for en våbenhvile, så vil man trække fronterne så skarpt op som muligt, inden man sætter sig til forhandlingsbordet," siger Steffen Jensen

Hamas åbner dør på klem

Det islamistiske Hamas meddelte i dag, at det var klar til at se nærmere på et forslag om en våbenhvile i Gaza, som imidlertid fordrer, at Israel indstiller sine angreb og ophæver sin blokade af det palæstinensiske område.

"Når vi modtager et forslag, vil vi studere det nærmere," sagde en talsmand for Hamas.