Udland

Israel klar til at invadere Gaza

Israels militær er klar til at rykke ind i Gazastriben, så snart ordren til en invasion bliver givet, sagde en talskvinde for hæren i dag, hvor Isra-el for fjerde dag i træk gennemførte omfattende luftangreb i Gaza. Pansrede israelske mandskabsvogne og soldater flokkedes i morges ved græn-sen til Gazastriben, altimens luftan-grebene ifølge Reuters kostede yderli-gere mindst 12 palæstinensere livet.

CNN beretter, at den israelske hær har udråbt flere områder omkring grænsen til Gaza som lukkede militære zoner og beordret journalister væk.

Næsten 350 døde i angrebene

Palæstinensiske hospitalskilder vurderer, at i alt 347 har mistet livet og over 800 er blevet kvæstet, siden Israel lørdag indledte sin offensiv på Hamas-styret i Gaza som svar på tiltagende raketangreb på israelske byer nord for Gaza. Ifølge FN er mindst 62 af de dræbte civile.

Israel afviser at høre tale om en våbenhvile og bebuder, at kampen mod Hamas kan trække ud i flere uger.

"Der er ikke plads til nogen våbenhvile," sagde indenrigsminister Meir Sheetrit til Israel Radio.

"Regeringen er opsat på at fjerne truslen om raketild fra syd. Derfor skal den israelske hær ikke stoppe sin operation, indtil palæstinensernes og Hamas' vilje til at angribe Israel er knækket. Det er vores mål, og det skal opnås, tilføjede han.

Israels viceforsvarsminister, Matan Vilnai," siger da også, at militæret har forberedt sig på nogle lange uger med kamphandlinger.