Udland

Absalon-kaptajn: Jeg er vred

"Jeg skal jo være tro mod den organisa-tion, jeg repræsenterer lige i øjeblik-ket (FN, red.), men jeg er næsten på kanten til at være vred, det er nok en pæn måde at sige det på."

Sådan lyder det fra kaptajnen om bord på det danske krigsskib Absalon, Dan Pedersen, efter at skibet måtte lade otte pirater sejle videre.

De otte pirater havde netop beskudt et handelsskib, der afværgede angrebet, og blev holdt tilbage af Frømandskorp-set, men Absalon fik ikke tilladelse af amerikanerne til at borde skibet.

"Det var fredeligt"

Det er nemlig det amerikanske hovedkvarter, der skal give tilladelsen til at gå om bord på piratskibe, men hovedkvarteret besluttede, at det ikke var risikoen værd:

"Vi kunne have gennemført det uden problemer - I var jo selv vidne til, hvor fredeligt det var. Jeg er ærgerlig over, at vi ikke fik gjort det her job færdigt," siger Dan Pedersen til TV 2 NYHEDERNE.

Absalon har før anholdt pirater, men fordi der ikke er truffet beslutning om, hvordan og hvor piraterne skal retforfølges, måtte Absalon sejle piraterne i land og lade dem gå.